فهرست عناوین

مقدمه:

یکی از ویژگی‌های قدرتمند ویندوز سرور، قابلیت ایجاد Failover Clustering در ویندوز سرور است. با استفاده از فیلوور کلاسترینگ ویندوز، امکان اتصال گروه‌هایی از منابع سخت‌افزاری به یک واحد مجازی وجود دارد که به طور بی‌وقفه منابع را به نحوی فراهم می‌کند که بسیار قابل دسترس و مقاوم در برابر خطا باشد. ویندوز سرور بدون شک در چندین نسخه و انتشار اخیر خود تکامل یافته است. در حال حاضر، با ویندوز سرور 2019، فیلوور کلاسترینگ ویندوز قدرتمندتر از هر زمان دیگری است و می‌تواند منابع بسیاری را برای بارهای کاری حیاتی کسب‌وکار به صورت بسیار قابل دسترس و مقاوم فراهم کند.

انواع و کاربرد های Failover Clustering در ویندوز سرور ۲۰۱۹:

همانطور که پیشتر اشاره شد، قابلیت‌های موجود در آخرین نسخه ویندوز سرور نسبت به هر زمان دیگری بیشتر و قدرتمندتر است؛ با انواع مختلفی از قابلیت‌های فیلوور کلاسترینگ ویندوز که قادر به پشتیبانی از انواع مختلفی از خدمات حیاتی کسب‌وکار هستند.

بیایید به انواع زیر از فیلوور کلاسترینگ ویندوز سرور 2019 نگاهی بیندازیم.

  1. Hyper-V Clustering
  2. Clustering for File Services
  3. Scale-Out File Server
  4. Application Layer Clustering
  5. Host Layer Clustering
  6. Tiered Clustering

هرکدام از این انواع قابلیت‌های فوق‌العاده‌ای را فراهم می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که بارهای کاری تولیدی مقاوم و با دسترسی بسیار بالا باشند.

Hyper-V Clustering:

در حوزه مجازی‌سازی در شرکت‌ها که بارهای کاری تولیدی اجرا می‌شوند، برای اجرای موثر Hyper-V به صورت مقاوم و با دسترسی بسیار بالا، نیاز به پیکربندی‌های کلاسترهای Hyper-V وجود دارد. کلاسترهای Hyper-V بر روی کلاسترهای فیلوور ویندوز ساخته می‌شوند.

چگونه کلاسترینگ Hyper-V ساختاردهی می‌شود؟

در یک کلاستر Hyper-V سنتی، تمام میزبان‌های Hyper-V به ذخیره‌سازی مشترک متصل هستند. این امکان را فراهم می‌کند تا ماشین‌های مجازی بر روی ذخیره‌سازی که همه میزبان‌ها به آن دسترسی دارند، قرار گیرند، که به تمام میزبان‌ها این امکان را می‌دهد که مالکیت مشترک از ماشین‌های مجازی مختلف را به اشتراک بگیرند. اگر یک میزبان شکست بخورد، میزبان‌های سالم قادرند مسئولیت ارائه محاسبات برای ماشین‌های مجازی متوقف شده از یک میزبان خراب را به عهده بگیرند.

یک کلاستر Hyper-V به صورت داخلی میزبان‌های Hyper-V دیگر را نظارت می‌کند، بنابراین هنگامی که یک میزبان خراب می‌شود، میشود به سرعت ماشین‌های مجازی را بر روی میزبان‌های سالم دیگر راه‌انداخت. این با راه‌انداختن مجدد ماشین‌های مجازی متصل به میزبان‌های سالم در کلاستر انجام می‌شود. این ویژگی نشان‌دهنده عبارت “فیلوور” در فیلوور کلاسترینگ ویندوز است.

کلاسترین نه تنها زمانی مفید است که یک مشکل پیش نیاید؛ بلکه همچنین برای انجام نگهداری مورد نیاز بر روی یک میزبان Hyper-V نیز مفید است. با استفاده از مهاجرت زنده Hyper-V، ماشین‌های مجازی می‌توانند در حال اجرا به میزبان‌های مختلف در کلاستر Hyper-V منتقل شوند تا به ایمنی تمام بارهای کاری از یک میزبان خاص خارج شده و نگهداری انجام شود.

کلاسترینگ Hyper-V امکان توازن هوشمند بار برای ماشین‌های مجازی را که بر روی میزبان‌های Hyper-V تشکیل دهنده کلاستر Hyper-V ویندوز فیلوور می‌شوند، فراهم می‌کند. همانند مکانیزم DRS VMware vSphere، Hyper-V می‌تواند میزبان‌های Hyper-V و بار حال حاضر آن‌ها را ارزیابی کرده و به صورت خودکار تصمیم بگیرد که آیا بارهای کاری باید برای قرار گیری کارآمدتر در داخل کلاستر Hyper-V منتقل شوند یا خیر.

Clustering for File Services:

تکنولوژی کلاسترینگ برای خدمات فایل به‌نظر می‌آید یکی از قدیمی‌ترین نوع موردهای استفاده از کلاسترینگ باشد. این یکی از ایده‌های اصلی پشت تکنولوژی کلاسترینگ بود. هدف از این کار این بود که منابع فایل به‌صورت بسیار دسترسی‌پذیر باشند در صورتی که یک سرور به تنهایی شکست خورد.

تکنولوژی کلاسترینگ برای خدمات فایل به صورت یک پیکربندی فعال-غیرفعال عمل می‌کند.

تنها یک سرور فایل برای اتصال کاربر به فایل‌ها فعال است. با این حال، اگر این سرور فعال خراب شود، سرور(های) غیرفعال در کلاستر، سرور فایل فعال می‌شوند و اتصالات کاربران را پذیرفته و ادامه می‌دهند.

Scale-Out File Server:

تکنولوژی کلاسترینگ سنتی برای خدمات فایل کافی قدرتمند نیست تا به نیازهای چالش‌برانگیز شرکت‌های امروز، به خصوص با توجه به نیازهای ذخیره‌سازی برای پشتیبانی از ماشین‌های مجازی در محیط کلاستر Hyper-V، پاسخ دهد.

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، تکنولوژی کلاسترینگ برای خدمات فایل به صورت یک پیکربندی فعال-غیرفعال عمل می‌کند. این برای نیازهای پهنای باند بالا، مقاومت و ایجاد تکرار مناسب برای فایل‌های دیسک مجازی، کافی قدرتمند نیست. در اینجا وارد عنصر سرور فایل متناسب یا SOFS می‌شویم.

سرور فایل متناسب برای میزبانی بارهای کاری با عملکرد بالا مانند ذخیره‌سازی Hyper-V طراحی شده است. این امکان را فراهم می‌کند تا نیازهای ذخیره‌سازی Hyper-V را پشتیبانی کند. این کار را با یک پیکربندی فعال-فعال از چندین سرور فایل که اتصال‌های مداومی بین آن‌ها دارند، انجام می‌دهد. اگر یکی از میزبان‌های SOFS خراب شود، میزبان دیگر SOFS بدون هیچ گونه فرآیند مهاجرت یا فیلوور، بار کاری را بر عهده می‌گیرد. این امکان را فراهم می‌کند تا ماشین‌های مجازی Hyper-V حتی در صورت شکست یک میزبان فایل پشتیبان SOFS، آنلاین بمانند.

Application Layer Clustering:

کلاسترینگ لایه برنامه، یک ویژگی است که می‌توان از آن استفاده کرد اگر یک سرویس یا برنامه نیاز به داشتن بیشترین زمان فعالیت ممکن دارد، بدون توجه به هر گونه شکست سخت‌افزاری. همانطور که پوشش داده شده است، میزبان‌های Hyper-V که در یک کلاستر فیلوور ویندوز گروه‌بندی شده‌اند، می‌توانند در صورت شکست یکی از میزبان‌های Hyper-V یک ماشین مجازی را دوباره راه‌اندازی کنند. با این حال، این به این معنی است که هر برنامه‌ای که ماشین مجازی را اجرا می‌کند، در زمان لازم برای راه‌اندازی مجدد ماشین مجازی غیرقابل دسترس خواهد بود.

اگر این زمان انقطاع سرویس، هر چند کوتاه، قابل قبول نباشد، کلاسترینگ لایه برنامه بدون شک یک گزینه است. کلاسترینگ لایه برنامه می‌تواند به عنوان یک “کلاستر درونی” در نظر گرفته شود. این شامل ایجاد یک کلاستر فیلوور ویندوز با استفاده از ماشین‌های مجازی که بر روی میزبان‌های فیلوور ویندوز فیزیکی اجرا می‌شوند، می‌شود. این امکان را فراهم می‌کند تا برنامه به‌طور همزمان با میزبان‌های Hyper-V فیزیکی که ماشین‌های مجازی کلاستر Hyper-V را پشتیبانی می‌کنند، قابل دسترس باشد.

Host Layer Clustering:

کلاسترینگ لایه میزبان عبارت کلی است که برای توصیف تکنولوژی استفاده می‌شود که قبلاً در مورد کلاسترینگ Hyper-V صحبت کرده‌ایم. این به کلاسترینگ میزبان‌های فیلوور ویندوز فیزیکی اشاره دارد. این امکان را فراهم می‌کند تا دو یا چند سرور فیزیکی با استفاده از تکنولوژی کلاسترینگ فیلوور ویندوز راه‌اندازی شوند تا نقش‌های مختلف به صورت بسیار دسترسی‌پذیر باشند. از جمله نقش‌های قابل توجه در مراکز داده تولیدی امروز، نقش Hyper-V است.

Windows-Server--Hyper-V-Cluster

Tiered Clustering:

وقتی به بارهای کاری تولیدی می‌رسد، عموماً جزء مهمترین که برای کاربران یا سایر مشارکت‌کنندگان تجاری مهم است، برنامه است. با این حال، برای اطمینان از مقاومت و تکرار پذیری برنامه، می‌توان از یک رویکرد کلاسترینگ چرخه‌ای استفاده کرد که در آن هر دو ترکیبی از کلاسترینگ لایه میزبان و کلاسترینگ لایه برنامه برای اطمینان از مقاومت و تکراری بودن همچنان استفاده می‌شوند. این امکان را فراهم می‌کند تا تنظیماتی با مقاومت بیشتر فراهم شود تا بیشترین زمان فعالیت و دسترسی بالا برای بارهای کاری حیاتی کسب‌وکار ارائه شود.